Spela på Basket

Speltips för Basket

Basket är en av världens största sporter och i stort sett alla spelbolag erbjuder en stor variation av olika spelformer, både inför och framförallt live, i allt från de allra största matcherna både för klubblag och landslag till kanske lite mindre kända ligor. Mest populärt är det naturligtvis att spela på NBA (National Basketball Association), samt när det är tid för EM, VM eller OS men för spelaren som är redo att lägga ner en del researcharbete finns det alltid en hel del matcher världen över att spela på. I NBA är spelmöjligheterna i det närmaste oändliga och utbudet på vanliga spelformer, säsongsspel samt diverse specialspel, både för lag och individuella spelare, är väldigt stort. Detsamma gäller även collegeligan NCAA, men utbudet är minst sagt tillfredsställande även på alla de europeiska toppligorna, samt även den Svenska Basketligan. Det kan dock vara en god idé att ha konto hos flera olika spelbolag för att hitta de specialspel man är intresserad av och framförallt för att få de allra bästa oddsen.

Hur bettar du egentligen på basket?

Basket är en intensiv och actionfylld sport där det i regel blir mängder av poäng och där matcherna kan svänga fram och tillbaka flera gånger innan en vinnare till slut kan utses. Precis som i så många andra lagsporter är det framförallt vinnarspel som är den vanligaste spelformen, men med tanke på de poängrika matcherna är handikappspel också något som är oerhört populärt, precis som över- och underspel där man försöker förutspå hur många poäng matchen totalt kommer att innehålla. På grund av basketens svängiga och böljande natur där en till synes säker seger snabbt kan vändas till förlust om momentum går förlorat är det en i det närmaste perfekt sport för livebetting och utbudet för den spelformen är också väldigt stort. Något som också är populärt i basket är att spela på individuella spelares prestationer. Kolla till exempel hos casinofarsan.se för aktuella speltips.

De mest populära spelformerna i basket

Fulltidsresultat

Det absolut vanligaste spelet på basket är förstås att förutse vinnaren av en match. Beroende på om ett lag är favorit eller underdog till att vinna matchen sätter spelbolagen sina odds och du spelar helt enkelt på vilket lag som du tror kommer att vinna matchen.

1 – Hemmaseger
X – Oavgjort
2 – Bortaseger

Handikappsspel i basket

I den poängrika basketen är handikappspel också en mycket populär spelform för att förutse hur jämn eller ojämn en match kommer vara. Spelformen är särskilt användbar när ett lag på förhand är stor favorit, men där matchen kanske blir jämnare än vad som först förväntats.

Över / Under

Totaler, eller så kallade över- och underspel, är också väldigt omtyckt av många spelare när det gäller betting på basket. Det går det helt enkelt ut på att spela på hur poängrik man tror en match blir. Det kan exempelvis handla om att spela på huruvida de båda lagens samlade poäng kommer överstiga eller understiga 210 poäng.

Livebetting på basket

En så svängig och oförutsägbar sport som basket gör att det inte finns några säkra odds och det passar förstås utmärkt för den dynamiska livebettingen, där spelaren har möjligheten att försöka tyda spelmönster och sen betta på hur återstoden av matchen kommer att utspelas. Det finns alltid ett stort utbud av olika livespel på basket.

Specialspel i basket

I basket är det också mycket populärt att spela på individuella spelares prestationer i matcherna. Det kan då exempelvis handla om att spela på hur många poäng man tror en viss spelare kommer göra under en match, eller ett head-to-head-spel där man spelar på vem av två spelare som gör flest poäng i matchen.